Blog açmadan önce aklımıza takılan ve bizi çoğunlukla vazgeçiren sorulardan biri de “Kodlama bilmeden blog açılabilir mi?” oluyor. çevremden bir arkadaşımın gelip “ben kodlama bilmiyorum ama blog açmak istiyorum dedi” bende ona kodlama bilmeden de blog açılabileceğini anlattım ve aynı soruyu soranlara bir yanıt olması için de bu yazıyı yazma kararı aldım. Blogunuzu eğer Blogger veya WordPress ile açarsanız gerçek anlamda hiç bir kodlama veya başka bir konuda bir şey bilmeden yazılarınızı aynı dakikada paylaşmaya bilirsiniz. Eğer kopyala-yapıştır yapmayı biliyorsanız da sitenize hazır bir tema alıp veya ücretsiz temaları kullanıp bir tema kurabilirsiniz. Ama yok ben illaki temamın bana özel olmasını istiyorum diyorsanız o zaman kodlama bilmek bir seçenek diğer seçenek ise paraya kıyıp kendi temanızı yaptırmanız olacaktır.
Konuyu da fazla dağıtmak istemiyorum. Ama başta da belirtiğim gibi kodlama bilmeden rahatça yazılarınızı paylaşabilir, resimler paylaşabilir, etiketler ekleyebilir, ufak da olsa seo çalışmaları yapabilirsiniz. Bunları yaparken sizin hi bir kodlama dili (html,css, php) bilmenize gerek kalmaz.
Peki kodlama bilmek ne değiştirir?
- Kodlama bilirseniz hazır temaları istediğiniz gibi düzenleme şansınız olur.
- Kendinize sıfırdan tema yapma imkanınız olur.
- Daha ayrıntılı ve sizi arama motorlarında çok daha ileriye taşıyacak bir seo çalışması yapma imkanınız olur.
- Cms sistemine (WordPress gibi) bağlı kalamadan tamamen özgün bir platform yaratıp çok daha genişletilmiş bir web sitesi yapma imkanınız olur.
0 yorum